Integrirani tehnički servisi izgradnje postrojenja u RH i u inozemstvu.

STSI u Sisku uspješno proizveo opremu za remont RNR

datum objave: 14.03.2019.

U proteklih godinu dana STSI je u svojim pogonima u Rafineriji nafte Sisak uspješno projektirao i proizveo 42 objekta koji su ugrađeni u remontu Rafinerije nafte Rijeka.
​STSI posljednjih godina, uz razvoj u radnike i inženjere, ulaže i u razvoj kapaciteta za proizvodnju tehnološko-procesne opreme u svim radionicama te i u Strojarsko-montažni servis Sektora održavanja Rafinerije nafte Sisak, gdje su u protekle 3-4 godine nabavljeni alat i oprema, kao što su CNC plazma rezačica, savijačica za limove i profile, okretači za posude i stroj za obradu rubova,  što je rezultiralo povećanom proizvodnjom opreme.
Tijekom priprema za remont koji se trenutno izvodi u Rafineriji nafte Rijeka, STSI je 2017. preuzeo obvezu projektiranja, nabave materijala i izrade 42 procesna objekta (izmjenjivači topline, zračni hladnjaci i posude).

Projektiranje i izradu potrebne dokumentacije navedenih objekata napravio je projektantski odjel Sektora inženjeringa i prodaje te je od travnja 2018. godine započela proizvodnja u Strojarsko-montažnom servisu Sektora održavanja Rafinerije nafte Sisak.

U zahtjevnoj izradi objekata sudjeluju i drugi servisi, a ponajviše Mehaničarski servis, Služba tehničke kontrole i dijagnostike, Služba antikorozivne zaštite i transporta iz Sektora izgradnje, transporta i gospodarenja otpadom.

Svi naručeni objekti su isporučeni u periodu od 26.09.2018. do 12.03.2019. te su ugrađeni tijekom remonta, a sada djelatnici Sektora održavanja rafinerije Sisak (RNSSTRMO i RNSMEHSE) rade na zahtjevima za dodatnim radovima koji su predmet remonta u Rafineriji nafte Rijeka. U realizaciji proizvodnje uvelike je pomogla novo kupljena CNC plazma rezačica instalirana u radionicu Strojarsko montažnog servisa Sisak.

Ovim putem čestitamo svim uključenima u realizaciju projekta i zahvaljujemo na izvanrednoj suradnji između svih sektora i servisa STSI-a!